Workshops omgaan met cognitieve complexiteit in teams

Het niveau van cognitieve complexiteit waarmee teams moeten omgaan neemt steeds meer toe. Ideeën verspreiden zich sneller en slecht nieuws gaat sneller rond. Er zijn meerdere perspectieven op de werkelijkheid en een wirwar van mogelijke oorzaken en eventuele gevolgen. In complexe situaties is het moeilijker te voorspellen wat gaat gebeuren. Tegelijkertijd dien je als leidinggevende sneller te reageren en te anticiperen.

Beslissingen nemen is daarom ook moeilijker geworden. Mensen zijn geen rationele beslissers. We leren steeds beter onze cognitieve beperkingen kennen. In organisaties houden hier we echter nauwelijks rekening mee. Om beter te begrijpen wat er om ons heen gebeurt en genuanceerde beslissingen te nemen hebben we nieuwe werkwijzen nodig.

SenseGuide reikt je een aantal werkvormen en concepten aan gebaseerd op inzichten uit de complexiteitstheorie, cognitieve wetenschap en sensemaking. Wij begeleiden jouw team in het sneller inzichtelijk en hanteerbaar maken van complexe vraagstukken en situaties. Je gaat effectiever beslissingen nemen en op een natuurlijke wijze leiding geven aan de ontwikkeling van je team.