Project

Flourishing Community Index

SenseGuide is trots dat onze klant Cordaid recentelijk de ‘best-of-show award’ heeft gewonnen op de jaarlijkse conferentie van de UK Evaluation Society voor de FCI (Flourishing Community Index) aanpak – dit is een innovatieve methode waarbij SenseMaker(r) wordt gebruikt voor een objectieve en inclusieve assessment van de ontwikkelingsprioriteiten van lokale gemeenschappen. De focus ligt daarbij op fragiele gebieden.

De FCI brengt de behoeften en aspiraties van gemeenschappen in beeld los van van specifieke projecten, partijen of donoren. Door SenseMaker(r) te gebruiken met mobiele apparaten kan Cordaid niet alleen de echte ervaringen van mensen verzamelen maar ook de metadata erachter. Deze unieke combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve informatie leidt tot nieuwe inzichten.

De resultaten kunnen worden gedeeld met donoren, beleidsmakers en andere belanghebbenden: zo wordt de stem van lokale gemeenschappen wereldwijd gehoord. Cordaid gebruikt de FCI om beleid te maken, issues in beeld te brengen en als effectmeting.

Giving local communities a global voice with SenseMaker
Giving local communities a global voice with SenseMaker

De ervaringen met twee pilots in Burundi en de resultaten vindt u terug in deze fact sheet: Fact sheet Flourishing Communities.

Andere projecten