juni 12, 2021

Werelddag tegen kinderarbeid

12 juni 2021 is de werelddag tegen kinderarbeid. Volgens Unicef moet een op de tien kinderen tussen de vijf en zeventien jaar werken. Het aantal werkende kinderen is gestegen met 8,4 miljoen tot 160 miljoen. Er is vooral een forse stijging bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. Die maken nu iets meer dan de helft van het totaal wereldwijd uit. Het aantal kinderen dat werk doet dat gevaarlijk is voor hun mentale of fysieke gezondheid, is sinds 2016 met 6,5 miljoen gegroeid tot 79 miljoen.

Samen met de alliantie Work No Child’s Business analyseren we 1000 verhalen van kinderen en hun ouders in gebieden in India, Ivoorkust, Jordanie, Mali en Oeganda waar veel kinderarbeid voorkomt. Ons doel is om de komende jaren de sociale normen en waarden achter kinderarbeid in kaart te brengen. Sociale uitsluiting en gender ongelijkheid spelen een voorname rol.

Laatste nieuws

‘Anders verantwoorden’ moet echt anders

juni 24, 2021

Een rondetafelgesprek over het verantwoorden van de maatschappelijke impact van WMO- en jeugdvoorzieningen in Apeldoorn.

Lees meer

Verhalenvirus meets coronavirus: ervaringen van storytelling-experts in 2020

november 30, 2020

Sigrid van Iersel vroeg mij naar trends in storytelling. Ik belichtte het toenemende nut van…

Lees meer

Preventieve jeugdbescherming Amsterdam: ervaringen van gezinnen en gezinsmanagers

november 8, 2019

Jeugdbescherming en de gemeente Amsterdam lieten door SenseGuide onderzoeken hoe preventieve jeugdbescherming in de praktijk…

Lees meer