juni 2, 2015

Cordaid FCI, powered by SenseMaker®, wint UK Evaluation Society award

SenseGuide is trots dat onze klant Cordaid recentelijk de ‘best-of-show award’ heeft gewonnen op de jaarlijkse conferentie van de UK Evaluation Society voor de FCI (Flourishing Community Index) aanpak – dit is een innovatieve methode waarbij SenseMakerⓇ wordt gebruikt voor een objectieve en inclusieve assessment van de ontwikkelingsprioriteiten van lokale gemeenschappen. De focus ligt daarbij op fragiele gebieden.

Cordaid PosterDe FCI brengt de behoeften en aspiraties van gemeenschappen in beeld los van van specifieke projecten, partijen of donoren. Door SenseMakerⓇ te gebruiken met mobiele apparaten kan Cordaid niet alleen de echte ervaringen van mensen verzamelen maar ook de metadata erachter. Deze unieke combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve informatie leidt tot nieuwe inzichten.

De resultaten kunnen worden gedeeld met donoren, beleidsmakers en andere belanghebbenden: zo wordt de stem van lokale gemeenschappen wereldwijd gehoord. Cordaid gebruikt de FCI om beleid te maken, issues in beeld te brengen en als effectmeting.

De ervaringen met twee pilots in Burundi en de resultaten vindt u terug in de fact sheet (PDF). Bekijk ook de winnende poster (PDF) zoals die is gepresenteerd bij de conferentie van de UK Evaluation Society.

Wilt u meer weten over de FCI, neem dan contact op met Rens Rutten bij Cordaid: rens.rutten@cordaid.nl of op +31 (0)70 313 6300.

Wilt u meer weten over het gebruik van SenseMakerⓇ om nieuwe inzichten op te doen en veranderingen te monitoren, neem dan contact op met Dave van Mourik: dave.van.mourik@senseguide.nl of op +31 (0)6 3190 2336.

Laatste nieuws

Waarom we cultuur niet meer cultuur noemen

september 23, 2016

Het is niet vreemd dat managers gaan flippen en stuiteren zodra ze het woord ‘cultuurverandering’…

Lees meer