juni 2, 2015

Cordaid FCI, powered by SenseMaker®, wint UK Evaluation Society award

SenseGuide is trots dat onze klant Cordaid recentelijk de ‘best-of-show award’ heeft gewonnen op de jaarlijkse conferentie van de UK Evaluation Society voor de FCI (Flourishing Community Index) aanpak – dit is een innovatieve methode waarbij SenseMakerⓇ wordt gebruikt voor een objectieve en inclusieve assessment van de ontwikkelingsprioriteiten van lokale gemeenschappen. De focus ligt daarbij op fragiele gebieden.

Giving local communities a global voice with SenseMaker

De FCI brengt de behoeften en aspiraties van gemeenschappen in beeld los van van specifieke projecten, partijen of donoren. Door SenseMakerⓇ te gebruiken met mobiele apparaten kan Cordaid niet alleen de echte ervaringen van mensen verzamelen maar ook de metadata erachter. Deze unieke combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve informatie leidt tot nieuwe inzichten.

De resultaten kunnen worden gedeeld met donoren, beleidsmakers en andere belanghebbenden: zo wordt de stem van lokale gemeenschappen wereldwijd gehoord. Cordaid gebruikt de FCI om beleid te maken, issues in beeld te brengen en als effectmeting.

De ervaringen met twee pilots in Burundi en de resultaten vindt u terug in de fact sheet (PDF).

Wilt u meer weten over het gebruik van SenseMakerⓇ om nieuwe inzichten op te doen en veranderingen te monitoren, neem dan contact op met Dave van Mourik: dave.van.mourik@senseguide.nl of op +31 (0)6 3190 2336.

Laatste nieuws

Klimaatakkoord: zonder medewerking van de burger kan de transitie niet slagen

augustus 30, 2018

Artikel voor Renda- het kennisnetwerk van professionals in de sociale woningbouw- over bewoners, narratieven, sensemaking,…

Lees meer

Zicht houden op de organisatie in het tijdperk van het algoritme

september 14, 2017

Spreekbeurt voor het evenement Slagkracht van AOG school of management op 13 september met als…

Lees meer

Podiumplaats SenseGuide in Veiligheid Innovatie Competitie 2016

november 23, 2016

Lees over onze deelname aan VIC2016 en hoe wij het menselijke landschap in vredesmissies van…

Lees meer